Pizza. Iarăși pizza!

Da, pizza, iarasi pizza, pentru ca e buna rau de tot si pentru ca accepta copilul asta terorist sa o ia cu el la scoala.

DSC03357

Ingrediente blat pizza:

  1. 500 g faina de brutarie
  2. 250 ml apa
  3. 7 g drojdie proaspata
  4. 1 lg rasă de sare
  5. 1 lg zahar
  6. 1 Lg ulei de masline
  7. 1 lingurita busuioc uscat
  8. 3 picaturi otet

a) cerne faina intr-un bol, fa o gropita in mijloc

b) ia 30 ml apa din cantitatea totala, pune-o intr-o ceasca, pune drojdia si zaharul si amesteca bine

c) toarna apa in gropita, toarna drojdia dizolvata, busuiocul și otetul si incepi sa amesteci folosindu-ti propriile degete pe post de lingura, asa cum amesteci ness-ul. Vei obtine un aluat compact pe care-l muti pe blatul de lucru f usor infainat si pe care-l framanti 15 min, apoi il pui intr-un vas curat f usor uns cu ulei, torni deasupra lingura de ulei de masline, acoperi cu servet si lasi 2 ore la dospit. Daca vrei sa ai gauri in blat, atunci fa impachetari direct in vas din 30 in 30 de min, in total 3. Mie, una, aceasta etapa mi se pare esentiala, asa ca o folosesc mereu, marind cantitatea de apa cu 40 ml.

d) muta pe blatul de lucru usor infainat. Daca nu te pricepi sa invarti pizza pe mana (eu nu ma pricep, o gauresc), ia facaletul si intinde foaia de care ai nevoie, conform dimensiunilor vasului de copt. Dar cel mai bine aplatizeaza bila de aluat cu palma intinsa apoi, incepand din centru, apasa cu degetele spre margini, invartind cand si cand discul de aluatul. Apasa pana la dimensiunile dorite. Ruleaza foaia pe facalet si pune-o in tava si mai lasa 30 min la crescut, acoperita cu o folie alimentara/sac de gunoi (se-ntelege ca virgin!). Pur si simplu imbraca tava in sacul de gunoi si strange-l la gura cu un elastic.

e) cu 20 min inainte de a coace, da drumul la cuptor la maxim. Scoate punga de plastic, pune pe pizza ce-ti place. Eu am pus sos de rosii facut in casa (de mama mea), oregano uscat + cateva frunzulite proaspete, ciuperci proaspete, masline, kaizer taiat f subtire, cascaval si-atat caci pe astea le aveam prin frigider. Coace 15-20 min la T maxima, cu tava asezata fix in centrul cuptorului (pe treapta din mijloc, vreau sa zic).

DSC03356

DSC03357

DSC03358

DSC03360

DSC03361

Lasă un comentariu