Alte chifle (bune-buneeee)

 

chif3

Am croit rapid o tava de chifle care merita orice efort, cu atat mai mult cu cat efortul e minim.

Ingrediente:

  1. 500 g faina alba 650 (000)
  2. 120 ml apa + 180 ml lapte amestecate
  3. 22 g drojdie proaspata + 2 lingurite zahar
  4. 1 lingura osanza alba, curata, frumoasa su macar 2 linguri ulei de buna calitate (masline, extravirgin)
  5. o lingurita de sare
  6. 1 ou
  7. 1 galbenus de ou dizolvat in 0 lingura lapte
  8. seminte mac, susan

a) amesteca intr-un castron drojdia, zaharul, 50 ml din amestecul de lapte cu apa incalzit pana la 40 grade C, adauga 2 linguri de faina si pune-le la crescut vreme de 20 min

b) amesteca faina cu lingura de osanza (ulei), sare, ou si lasa-le pana creste maiaua

c) amesteca maiaua cu faina, pana se desprinde de pe peretii vasului, apoi muta aluatul pe blatul de lucru infainat si framanta bine maxim 10 min

d) lasa aluatul la crescut pana isi dubleaza sau tripleaza volumul

e) pune aluatul pe blatul de lucru usor uns cu ulei, taie-l in 12 bucati, fa din fiecare bucata un sul de aprox. 17 cm si pur si simplu innoada-l. Coditele ramas vara-le prin centrul chiflei, una pe sus, una pe jos. E foarte simplu, sa nu crezi ca nu-ti iese.

f) pune chiflele pe tava de la cuptor acoperita cu hartie de copt si lasa-le inca 30 min la dospit

g) unge-le cu galbenus de ou si presara mac si/sau susan, da-le la cuptor la 180-200 grade C vreme de 20 min si GATAAAA!

 

 

 

 

Lasă un comentariu